Motorová sekačka s pojezdem HRN 536 VY je nový model zahradní motorové sekačky řady HRN s Roto-stopem®. Tato sekačka má variabilní pojezd, poháněný mimořádně silným motorem s automatickým sytičem a se snadným startováním. To vše je umístěno na pevném a odolném podvozku z oceli.

Motorová sekačka s pojezdem HRN 536 VY má integrovaný mulčovací systém s dvěma sekacími noži, se záběrem sečení 53 cm. Sekačka je vhodná do většího záběru sekání a je schopna zvládnout i přerostlý nebo dokonce mokrý travní porost. Vlastní pohon s možností plynulé změny rychlosti jízdy SMART Drive® zajišťuje zvýšení komfortu ovládání a dokonale se přizpůsobí pohybovým schopnostem každého. Oceníte i snadnou manipulaci, kterou zajišťují nové nápravy a pojezdová převodovka, která působí menším odporem při jízdě bez použití pojezdu jak vpřed, tak i vzad. Výrazně se tak snižuje námaha při práci.

Motorová sekačka s pojezdem HRN 536 VY je navržena pro tři režimy použití; sekání se sběrem, sekání bez sběru a mulčování. Sekačka umožňuje obsluze jedním pohybem ovladače během vteřiny změnit sekačku trávy na mulčovač nebo drtič spadaného listí a naopak. Možnost vypnutí rotace nože bez vypnutí motoru, Roto-stop® (disková třecí spojka nožů), značně snižuje úsilí obsluhy na opětovné startování motoru např. po vyprázdnění travního koše. Samozřejmě i přejíždění se sekačkou z místa na místo je bezpečnější v porovnání s jízdou s rotujícím nožem.

Motorová sekačka s pojezdem HRN 536 VY